Translate

maanantai 13. lokakuuta 2014

Viskit tiskiltä

Nyt kun tää viski tuntuu olevan päivän sana ja kuumin puheenaihe niin on varmaan ihan kohdallaan esitellä Thaimaan parhaat kioskiviskit! Näitä sekajuomia saa jokaisesta Seven-Elevenistä klo 17-24. Aamuvuoroon suuntaavat alan ammattilaiset voivat noutaa virvokkeensa klo 9-11 välisenä aikana. Paskanjauhanta sikseen, esittelyssä Thaimaan TOP 3- budjettiviskit!




1. SangSom (299THB = 7.30 €)

Ehkä tunnetuin Thaimaalainen tiukka viina. Etiketissä lukee "Special Rum", kuvitellakseni juoma on jotakin viskin ja rommin välimaastosta. Aikanaan Madventuressakin esitelty juoma on parhaimmillaan kun se miksataan kolan, kivennäisveden ja jäiden kanssa ämpäriin josta sitä voidaan sitten imeskellä pitkillä pilleillä. SangSom on erityisen suosittu backpackereiden keskuudessa joten onkin ihan loogista, että se on tämän viskioppaan kallein ja vahvimman statuksen omaava tuliliemi. Oluen loputtua ja kauppojen suljettua ovensa SangSom toimii myös kohtuudella nautittuna sellaisenaan trooppisessa rankkasateessa. On myös omiaan rohkaisuryyppynä kun pitäisi häätää kämmenen kokoinen hämähäkki bungalowista neljältä aamuyöllä. Maulla nyt ei varmaan ole niinkään väliä, mutta etäisesti viskiä muistuttava löyhähdys on aistittavissa suussa vielä nauttimista seuraavana aamunakin. Eräs amerikkalainen tokaisi SangSom-paukun jälkeen: "things are going to escalate". Ei oo Kalifornian poikaa sen koommin näkyny.

Pisteet: 5/5

2. Blend (265THB = 6.46 €)

Siirryttäessä väkijuomien keskiluokkaan kohdataan Blend. Tässä litkussa ihastuttaa sen teeskentelemättömyys: nimi kertoo jo kättelyssä, ettei kyse ole mistään jalosukuisesta single maltista, huolellisesta tislausprosessista eikä makuhermoja lämmittävästä savuaromista. Tämä tavara on kerätty kanistereihin 285 eri tislaamon tynnyrinpohjista Itä-Thaimaalaisella maaseudulla yön pikkutunteina eikä etikettiin ole painettu minkään valtakunnan palkintoleimoja. Kuka tietää mitä sekaan mahtuu, mutta mitä väliä sillä on kun alkoholiprosentti ja juoman väri täyttävät viskin standardit? Blendiä voi nauttia samaan tyyliin kuin hienostunutta hyllynaapuria SongSamia tai sellaisenaan on the rocks. Jäätkin ovat oikeastaan turhaa laimennusta ja maksavat useamman bahtin joten suosittelen jättämään pois. Blend on elementissään Bangkokilaisen punk-bändin keikalla jääteepulloon piilotettuna raakapaukkuna.

Pisteet: 4/5


3. Hong Thong (240THB = 5.85 €)

Tämä aine on tuttu vain ja ainoastaan nimenä. Päätin kuitenkin ostaa pullollisen sitä koska tunsin, että olisi kohteliasta ostaa jotakin kun on ensin ainostaan valokuvannut erinäisiä viskipulloja kaupan tiskillä. Hong Thong on myös kioskiviskeistä halvin joten sekin nostaa tuotteen markkina-arvoa. Nimi tarkoittaa kultaista feenixlintua joten odotan maun olevan Blendiä parempi. Oikeastaan kyse ei ole viskistä vaan kuvaus kuuluu näin:
"Hong Thong is a quality thai spirit produced from molasses and blended with alcohol with high degree of purity. Hong Thong is also masterfully blended with special ingredients according to the original recipe to ensure its authentic thai flavour and unique aroma."
Kaikesta huolimatta tässä blogissa käytän Hong Thongista nimeä viski.

Pisteet: ?/5

2 kommenttia:

  1. Hei kiitos kivasta blogista, toivottavasti jaksat kirjoittaa sitä koko reissun ajan! Itsellä on Bangkokiin jonkinlainen viha-rakkaussuhde, kallistuu ehkä kuitenkin enemmän rakkauden puolelle.. Mukava lukea sieltä juttuja, kun itse ei taas hetkeen pääse aasian auringon alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän kyllä hyvin jos Bangkokiin on syntynyt viha-rakkaussuhde.. Tää kaupunki on täynnä niin paljon kaikkea huijareista huikeisiin näköaloihin. Mutta ei täällä kyllä tylsää pääse tulemaan! Tasasin väliajoin koitan aina kirjotella kun tulee hyviä aiheita

      Poista