Translate

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Todisteita opiskelusta

Ilmoitan selvinneeni hengissä ekasta kouluviikosta. Hämmentävää on ollut, mutta kukapa olisi heti tukevasti kärryillä alettuaan opiskella yksin vieraassa yliopistossa. Sopeutuminen ottaa aikansa mutta perjantaista jäi jo sellainen tunne, että homma on hallussa ainakin jotenkin päin. Vähän kuin olis just heittäytynyt ja kopannut frisbeen mut ei oo ihan varma miten päin laskeutuu maahan. Lukujärjestys on vielä vähän työn alla, joidenkin opettajien aksentit aiheuttavat hämmennystä ja vartijat käskevät pitämään paitaa housuissa. Mai pen rai, ei sen väliä, kerron nyt parilla sadalla sanalla koulusta.

Suvarnabhumin kampuksen pääväylä, jonka varrella sijaitsevat mm. kauppatieteiden ja teknologian yksiköt.

Cathedral of Learning mahtui kuvaan
Ensinnäkin Assumption University of Thailand on Thaimaan ensimmäinen kansainvälinen yliopisto. Kolmella kampuksella toimiva katolinen yliopinahjo tarjoaa englanninkielistä opetusta kauppatieteistä, tietotekniikasta, arkkitehtuurista, musiikista, laista ja tietysti myös insinööreilystä. Vain muutamia mainitakseni. Koulussa opiskelee yli 20 000 opiskelijaa Thaimaasta, Kiinasta, Venäjältä ja muista Aasian maista sekä ainakin kaksi suomalaista, jotka tapasin aamukahvilla kampusostarin kahvilassa. Vaihtareita on kaikkialta Euroopasta sekä, tietysti, United States of Americasta.

Asun kahden minuutin kävelymatkan päässä Hua Makin kampuksesta. Ironista kyllä insinööriopinnot siirrettiin vuosi sitten toiselle kampukselle, joka sijaitsee kaukana kaupungin ulkopuolella. Koulumatkani kestää ruuhkasta ja kuljettajan suuntavaistosta riippuen 35-90 minuuttia. Minkäs teet, on sitä ennenkin bussissa istuttu. Itse kampus on kuin elokuvasta ja menisi helposti museoalueesta. Valtavaa goottityylistä kampusaluetta koristavat lammet ja puistot, temppelit ja mahtipontiset koulurakennukset. Tärkeimpänä rakennuksena kohoaa kunnianhimoisen korkuinen ja mahtipontisen näköinen "Cathedral of Learning", joka sisältää mm. kampusostarin ja empiirisen tutkimuksen tuloksena miesten- ja naistenhuoneet. Rakennukset on nimetty Raamatun arkkienkelien mukaan ja siellä täällä näkee patsaita eri tieteenalojen suurmiehistä: Newton, Descartes, Einstein, Smith... Kauppatieteiden rakennuksessa patsaille on jopa omistettu oma huoneensa, nimeltään vaatimattomasti "The Hallowed Hall of Great Thinkers". Monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja alueella sijaitsevat lukuisat opiskelija-asuntolat takaavat, että puitteet ovat siis kunnossa.

Vähän kontrastia TAMK:n harmaisiin käytäviin

Sisällä luokkahuoneessa meininki on kuitenkin vähän toisenlainen: ilmastointi puhkuu ääriasennossa sellaisella teholla, että tulee ikävä paksumpaakin hupparia. Pöydät ovat pieniä ja opettajan puhe kaikuu ankean näköisessä luokassa. Mukavuutta ei ole liikaa tarjolla joten on parasta keskittyä opiskeluun. Joillakin opettajilla on hieman epäselvän kuuloinen aksentti joten puhelin kannattaa asettaa äänettömälle ja tunkea taskuun, ettei keskittyminen herpaantuisi. Kun esimerkiksi ilmaisu 'range of error' vääntyy muotoon 'leisou öOO', joutuu tottuneempikin englanninpuhuja vähän kelailemaan että mitähän se ope nyt oikein tarkoitti. Aksenttiongelma kylläkin todennäköisesti korjaantuu melko nopeasti kun puheen kuunteluun tottuu ensin.

Päärakennuksen pääportti

Virkistysalueissakin löytyy
Kuten Aasiassa on tapana, opiskelijat käyttävät koulupukua. Miessukupuolen edustajilla se tarkoittaa mustia puuvillahousuja ja valkoista kauluspaitaa. Koe- ja muissa erikoistilaisuuksissa pukuun kuuluu myös koulun virallinen kravatti ja mustat nahkakengät. Housujen kanssa tulee myös käyttää aina Assumption Universityn virallista vyötä (ja paita tulisi pitää housuissa). Tytöt pitävät mustaa hametta ja valkoista paitaa, johon asennetaan erikoistilanteissa hopeiset lisänapit. Ostin oman univormuni hieman Tallinnan Mereekeskusta muistuttaneesta kompleksista ja voin olla 100% tyytyväinen ostamiini housuihin. Ovat nimittäin helvetin hyvät pöksyt. Ainoa asia, mikä koulupuvussa ketuttaa on, että koulun vartijat tuppaavat muistuttamaan paidan pitämisestä housuissa koko ajan. Paikalliset viipottavat kyllä paita liehuen G4S:n ohi, mutta minä saan aina kohteliaan housuihintunkemiskehotuksen ohi kävellessäni. Vääryyttä perkele.

Sain tänään tehdyksi kolmannen kurssisuunnitelmani, saa nähdä jääkö lopulliseksi. Oli miten oli, koulu on nyt korkattu ja ensi viikolla voi lähteä astetta varmemmalla asenteella istumaan muovituolille ja kuuntelemaan mm. miten iPhone toimii. Lopuksi tarjoan vielä malliesimerkin kunnon koulupukeutumisesta. Looking sharp!

Vakavana




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti